مهدی مرعشی داستان نویس معاصر ایرانی، در رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشکده ادبیات دانشگاه تهران فارغ التحصیل شده است.
از مهدی مرعشی دو مجموعه داستان به نامهای «نفستنگ» نشر چشمه (1387) و «کتابت بهار» نشر ققنوس (1388)، رمان «داستان زرتشت» نشر زاگرس مونترال (1390-2011) و بازنویسی داستانهای «سمک عیار» از سوی نشر کتاب پارسه (1391) منتشر شده است. رمان او به نام «رسم این زن سکوت است» در سال 1393-2014 توسط نشر زاگرس در مونترال کانادا به چاپ رسیده است. این رمان در سال 1395 در نشر اچانداسمدیا تجدید چاپ شده است (+). در سال 2016 مجموعهداستان تازهای از او به نام «از جاده که میگذشتیم» در نشر اچاناسمدیا به چاپ رسیده است.در سال ۲۰۱۸ رمان جدیدی از او منتشر شده به نام: «آنها دیگر از آن ایستگاه نگذشتهاند». (فصلی از این رمان را اینجا بخوانید و بشنوید.)
آخرین کتاب او: «قصهی سنجان، داستانِ قرارِ بهدینانِ بیقرار در هند»، جستار بلندی است در بازخوانی «قصهی سنجان»، متن منظومی که بهمن کیقباد، از پارسیان هند در سال نهصدوشصتونه یزدگردی، برابر با هزاروپانصدونودونه میلادی نوشته و در آن داستان فرار زرتشتیان از ایران را به هنگام حملهی تازیان روایت میکند.این کتاب را نشر مهری در لندن منتشر کرده است (اینجا).
ترجمهی سه مجموعهشعر از پیر پائولو پازولینی به نامهای وطن من کجاست، در قلب یک کودک و شعرهای فراموششده و ترجمهی کتاب «روزنگاری سوگ» نوشتهی رولان بارت هم از دیگر کارهای اوست.
سوای نقدهای او بر ادبیات معاصر و تحقیقات در ادبیات کهن ایرانزمین، از او ترجمههایی نیز از ادبیات فرانسه و ادبیات کبک منتشر شدهاست. او همچنین به عنوان روزنامهنگار آزاد با سرویسهای فارسیزبان در زمینههای فرهنگی و هنری همکاری میکند. از جمله کارهای او برگزاری چند دوره «کارگاه داستاننویسی هزارداستان مونترال» با شرکت نویسندگان ساکن مونترال کانادا و برگزاری کلاسهای آموزش داستاننویسی در این شهر بوده است.
مهدی مرعشی در ایران سالها تهیهکننده و برنامهساز رادیو بوده و برنامههای مختلفی را ساخته، او در سال 2010 به کانادا مهاجرت کرده و در سال 2012 رادیو اینترنتی «اینجا مونترال» را با پخش برنامههای هفتگی در معرفی آثار ادبی مستقل و آزاد در مونترال کانادا پایهگذاری کرده که تهیه و پخش آن همچنان ادامه دارد. داستان کوتاه آبی از مجموعهداستان «نفستنگ» نوشتهی مهدی مرعشی به عنوان تکداستان برگزیدهی هشتمین دورهی جایزه هوشنگ گلشیری در سال ۱۳۸۸ معرفی شده است.
دیدگاههای اخیر